Warnik to wielofunkcyjne urządzenie do gotowania wody, wyposażone w nowoczesny, płaszczyznowy system grzejny. Pozwala podgrzać wodę w zakresie od 35°C do 110°C. Urządzenie to znajduje zastosowanie wszędzie tam, gdzie ceni się oszczędność czasu i energii. Woda uzupełniana jest poprzez otworzenie pokrywy i jej ręczne wlanie do zbiornika wewnętrznego. Zwykle ma pojemność od 5 do 30 litrów i składa się z korpusu, rączki, pokrywki i elementu grzejnego umieszczonego wewnątrz. Warniki są wyposażone w automatyczne wyłączniki, które zatrzymują podgrzewanie wody, gdy osiągnie ona temperaturę wrzenia. Są to bardzo praktyczne urządzenie gastronomiczne łączące w sobie zalety czajnika elektrycznego z termosem, gdyż są wyposażone w niezawodne grzałki. Ogromną zaletą oferowanych warników do wody jest fakt, iż przez długi czas utrzymują wysoką temperaturę przechowywanych wewnątrz napojów, co sprawia, że są bardzo funkcjonalne i wydajne. 

Warniki wyposażone są w pokrętło regulujące temperaturę wody oraz kontrolkę , która gaśnie po osiągnięciu zadanej temperatury.

Posiadają wskaźnik poziomu wody.

Gorącą wodę lub inne podgrzane napoje nalewa się za pomocą funkcjonalnego kranika.

Warniki zalewane ręcznie do gotowania wody na kawę, herbatę, zupy instant są najpopularniejszymi urządzeniami stosowanymi w cateringu. Można w nich podgrzewać również piwo, wino i inne napoje. Dzięki naszym warnikom państwa impreza nabierze profesjonalnego charakteru. Pozwoli odciążyć gospodarzy w pracy kelnerskiej. Wynajmując nasz sprzęt staniecie się państwo czynnymi uczestnikami własnej imprezy plenerowej.