Kociołek do zupy – 10 l 

Kociołek do zupy to profesjonalny produkt stworzony z myślą o zastosowaniu w branży gastronomicznej, m.in. restauracjach, firmach cateringowych i bufetach, a także na kempingach, koloniach oraz podczas rożnych imprez. Sprzęt o pojemności 10 l utrzymuje ciepło dań takich jak np. sosy, gulasze, chilli con carne i zupy. Temperatura wewnątrz podgrzewacza marki Royal Catering regulowana jest automatycznie w zakresie od 35 do 80°C.

Kociołek elektryczny – charakterystyka

Kociołek do zupy o pojemności 10 litrów to produkt, którego nie powinno zabraknąć w żadnej firmie z branży gastronomicznej. Sprzęt oferuje wydajność, niezawodność i bezpieczeństwo działania. Trwałość oraz nowoczesny design są kolejnymi jego atutami.

Wydajność kociołka do zup wynika z mocy wynoszącej 400 W. Wyposażony został w zbiornik ze stali nierdzewnej ogrzewany wodą. Ma on wymiary Ø215 x 240 mm. Może być łatwo wyjęty, co ułatwia obsługę i mycie.

35–80°C to zakres temperatury. Termostat bezstopniowo ustawisz za pomocą pokrętła. Brak ryzyka przypaleń wynika ze zjawiska konwekcji – grzałka umieszczona między zbiornikiem a obudową ogrzewa wodę, która przenosi ciepło. Podgrzewacz do zupy wyposażono w system ochrony przed przegrzaniem, który wyłącza element grzewczy, kiedy temperatura osiągnie zbyt wysoką wartość.

Pokrywka z zawiasem i nienagrzewającym się, wygodnym uchwytem zapewnia bezpieczne użytkowanie oraz zmniejsza ryzyko bałaganu podczas nalewania zupy. Dodatkowym ułatwieniem jest specjalny otwór na chochlę.

Trwała, solidna konstrukcja to gwarancja długiej i pomyślnej eksploatacji. Zastosowany materiał charakteryzuje się odpornością na korozję, wytrzymałością mechaniczną oraz gładką powierzchnią. Zachowuje połysk nawet po dekadach użytkowania. Neutralne biologicznie tworzywo bardzo dobrze nadaje się do kontaktu z żywnością; nie wpływa na zdrowie.

Trzy gumowe nóżki zapewniają stabilność urządzenia. Uniemożliwiają ślizganie się po powierzchni roboczej oraz nie powodują jej porysowania.